4 דרכים לחסוך כסף בתהליך החיטוב
- פליקס פלג
- Feb 29, 2020
- 3 min read
Updated: Apr 3, 2020
לא מעט אנשים שיגידו שהאוכל של החיטוב הוא יקר ואפילו יקר מאוד ביחס ל- ״אוכל רגיל״. אז בואו רגע נבין את הנושא הזה ונדבר על כמה דרכים שיקלו עלינו בהיבט הכלכלי ויש סיכוי טוב שאפילו נחסוך כמה מאות שקלים בחודש.
ו

בתור אחד שמארח בקליניקה שלו 15-20 אנשים ביום, כל יום, אני מודע להרבה בעיות וקשיים שמאפיינים את עולם החיטוב. אחת הבעיות זהו הנושא הכספי. ״פליקס אוכל של חיטוב יקר״. ואת האמת? יש בזה משהו. האוכל המדובר ביותר בעולם החיטוב זה אוכל עשיר/ מועשר בחלבון, ואוכל חלבוני באמת יקר יותר אבל יש 3 סיבות עיקריות למה אוכל של חיטוב יקר יותר:
1. נושא החלבון- נכון שאוכל עשיר יותר בחלבון, יקר יותר, אבל הסיבה העיקרית שבגללה אנשים מגיעים להוצאות גבוהות באוכל שלהם, זו צריכה מוגזמת של חלבון. ראיתי אנשים הצורכים 2.5 ואפילו 3 גרם חלבון לק״ג גוף, ואכן צריכה של כמויות מוגזמות של חלבון שלא לצורך (רוב האנשים צורכים גבוהות מדי של חלבון על חשבון פחמימה ושומן אבל זה כבר לכתבה אחרת), באמת תעלה לכם ביוקר.
2. הרצון לגוון- הרבה פעמים מגיעים למצב שבו אנחנו כבר לא מצליחים לאכול יותר את אותו אוכל יבש ודל שומן, ומחפשים פתרונות מעניינים. פתרונות אלו יכללו נתחים של דגים ובשרים מובחרים וכמובן גבינות מיוחדות שידרשו מאיתנו תקציב טיפה (הרבה טיפות אם נדייק) גבוה מהרגיל.
3. צ'יט- מאוד נפוץ לראות אנשים שעושים צ'יטים משוגעים ופרועים המגיעים לסכומים של 200-300 שקל ואף יותר לאדם.
אז בואו רגע נבין את הטעויות הגדולות
הכל למעשה מתחיל מבנייה של תהליך נכון. מה הכוונה? הכוונה היא שתהליך נכון כולל בתוכו מגוון רחב של מזונות, שימנע ממני חסכים שונים וגעגעועים לאוכל טעים בעיקר בחוץ, ובכך לא אצטרך תקופה ארוכה ״ליפול״ על אוכל יקר יותר (האוכל הטעים יותר). מעבר לזה, תהליך נכון הוא לא לאכול רק חלבון (שכבר אמרנו שיקר יותר)! ממש לא. יותר מזה, בשנת 2016 בניתי את ההרצאה שלי ״כיצד לאכול יותר פחמימה ולהתחטב״, שבה לראשונה הצגתי את חשיבות הפחמימה בשביל לרדת באחוז השומן.
צריכה של מעט מדי פחמיה עלולה להוביל לשבירה ו/ או היתקעות בתהליך. מנגד צריכה רק של חלבון לא תעזור לי להתחטב. פחמימה זהו המרכיב התזונתי שמסייע לשמור על מאזן ההורמונים שמסייעים במניעת פירוק שריר ומנגד בניית שריר. ואם אתם רוצים באמת להתחטב, ובאמת להעלות במסת השריר ולרדת במסת השומן במקביל, אתם חייבים לשלב פחמימה יחד עם החלבון במינון נכון ומדוייק. ופחמימה תמיד זולה יותר מחלבון.
צריכה רק של חלבון, ובעיקר צריכת חלבון בכמויות מאוד גבוהות יתנו רק תוצאות בהתחלה. לאחר מכן תתקעו.
וכמובן נושא הצ'יט- ככל שתמענו מעצמכם יותרף תרגישו צורך עז יותר לפצות ובכך הצ'יטים שלכם יגיעו לסכומים של אוכל לשבוע שלם.
איך בכל זאת אפשר לחסוך כסף בתהליך החיטוב?
1. לתכנן מראש את תהפריט השבועי, ובהתאם לכך לבצע קניות באופן מסודר. חוסר אירגון גורם לנו להיתקע ללא אוכל מוכן מראש, ומאלץ אותנו לקנות אוכל מוכן במסעדות או אוכל ארוז בפיצוציות. ההבדל במחיר? לפעמים 100-400 שקל בשבוע.
2. תבלינים! תבלינים! תבלינים. מה הכוונה? אין ספק שאוכל כמו גבינה לבנה, חזה עוף, שבולת שועל ואורז הם מרכיבים הרבה יותר זולים ממרכיבים אחרים, אבל הטעם? גורם להתגעגע לאוכל של חדר האוכל בטירונות. האלטרנטיבות? מזון שעולה הרבה יותר. אבל מה אפשר לעשות? לתבל! ניתן להכין מגוון רחב של מרינדות לבשר שישדרגו לכם משמעותית את החזה עוף למשל. שמן זית יחד עם מכלול תבלינים (הגיע הזמן לפתוח קצת ערוצי בישול או להתייעץ עם סבתא). תוספת של קינמון לשבולת שועל, שילוב של בזיליקום ואורגנו יחד עם הפסטה הפשוטה והמוכרת ועוד.
עכשיו בטח תגידו- אבל מרינדה עם שמן על החזה עוף? כן! כי זה בקטנה! ואפשר לא לספור או כן לספור (תלוי באיזה תפריט וגישה אתם).
3. תפסיקו לחשוב שחלבון זה משהו קדוש. יש נטיה לחשוב שאם זה עם חלבון אז ״זה בסדר״, ולא צריך לספור. ואז אתם מתחילים להכין קינוחים על בסיס חלבון, על בסיס יוגורטים ועוד דברים שבסוף גורמים לכם לחריגה קלורית ובנוסף כמובן לחריגה כלכלית. לפעמים ניתן להכין קינוחים פשוטים ובריאים על בסיס חמאת בוטנים, טחינה, תמרים, חמאת אגוזי לוז שיעלו לכם שליש ולפעמים חמישית מהמחיר של קינוחים על בסיס חלבון. הייתה לי לקוחה בסנת החיטוב שלי שהייתה אוכלת 3 גרם חלבון לקילוגרם גוף. המון!!!
הורדנו את הכמויות משמעותית, הוספנו פחמימה, התאמנו את ההרכב התזונתי בשבילה אישית. מבחן התוצאה? חיסכון של 500 שקלים בחודש! עליה בשריר! ירידה בשומן!
חלבון זה מרכיב חשוב אבל לא בלעדי.
4. שלבו לכם דברים טעימים מדי פעם בחיטוב כמו נוטלה, המבורגר, פיתות, עוגיות ושוקולדים קטנים. בכך אתם תמנעו מהחסך התזונתי לאוכל והצ'יטים שלכם לא יעלו 200 שקלים. אם תיישמו תפריט שפוי ומאוזן תוכלו להגיע לארוחה המותרת שלכם ולהתספק בארוחה נורמטיבית. ולא לרדוף 3 אחר סיפוק ב- 3 מסעדות.
הכי קל לי לומר לכם תאכלו חזה עוף, אורז, שמן זית, לחם לבן וככה תחסכו כסף אבל זה לא נכון. זו לא הדרך. הדרך מתחילה מתהליך נכון, ומשם גם יבוא החיסכון הכלכלי. תחשבו על זה.
בלי שום קשר, זכרו כי לא משנה כמה עולה התפריט שלכם, חוסר הפקדה על תזונה מאוזנת ואימונים, תמיד תעלה לכם יותר.
כמה יעלה לכם לאכול כריך בדרך לעבודה, כי לא הכנתם לעצמכם בבית? כמה תעלה לכם ארוחה במסעדה מעבר לכביש במידה ולא הבאתם ארוחה מהבית?
Comments